De dag

Nederland telt naar schatting zo’n 45.000 bejaarde paarden en pony’s. Stichting De Paardenkamp zorgt voor zo’n 120 bejaarde paarden. Al meer dan 56 jaar! De Paardenkamp heeft dan ook heel veel kennis en ervaring opgedaan over de verzorging van oudere paarden. Het thema van de Dag van het Oudere Paard is dit jaar ‘Welzijn’ en samen met 30 experts wisselen we onze kennis graag uit, zodat je zelf ook een paard of pony de juiste verzorging en een fijne oude dag kan geven.

Gezondheid

Tijdens de Dag van het Oudere Paard staan er meerdere lezingen over gezondheid op het programma. De meer dan 10 aanwezige dierenartsen en wetenschappers behandelen allerlei verschillende onderwerpen zoals EHBO, rugproblemen, PPID en gewicht. Ook een hoefsmid, tandarts en een paardenmasseuse delen hun kennis en beste tips.

Voeding 

Voeding is nog zo’n onderwerp dat veel vragen oplevert. Want waar moet je bijvoorbeeld op letten bij de aanschaf van hooi en stro? En wat geef je een paard als hij minder goed kan kauwen? Ook die antwoorden worden gegeven. De Paardenkamp heeft veel ervaring met verschillende soorten voer. De verzorgers weten precies hoe je oudere paarden in een goede conditie kan houden, zelfs als een paard nog nauwelijks tanden heeft. Ze vertellen je er graag over.

Groepshuisvesting

Natuurlijk komt ook huisvesting aan bod. Tijdens de excursie naar boerderij De Birkhoeve kun je een kijkje nemen bij de (groeps)potstallen van De Paardenkamp en vertellen dierenarts Gepco van Bokhorst en Paardenkamp-medewerkster Gabriëlle van Zijtveld over het Paddock Paradise waar een kudde vitale oudjes hun dagen doorbrengt.

Meer

En er is nog meer. Annemarie van der Toorn vertelt over de aard van het paard, Bastiaan de Recht gaat dieper in op welzijn in de paardenwereld en bij de lezing van Esther Huisman leer je jezelf én je paard beter begrijpen. Je kunt ook een workshop paardenfotografie volgen en je verdiepen in hoe gezondheidsproblemen kunt voorkomen door het juiste stalmanagement. Op het gezondheidsplein staan nog meer experts voor je klaar voor persoonlijk advies en kun je leuke paardenartikelen kopen.

Mocht je na deze dag toch nog vragen hebben, bel of mail dan. Stichting De Paardenkamp heeft ruim 56 jaar ervaring met de verzorging van bejaarde paarden en pony’s en deelt haar kennis graag.