De dierenarts van De Paardenkamp

Harrit van der Meer

dierenarts paarden

Wat komt de dierenarts van De Paardenkamp zoal tegen? Harrit van der Meer, één van de dierenartsen van Wellensiek Dierenartsen, komt regelmatig langs om onze oudere bewoners van alle veterinaire zorg te voorzien die ze nodig hebben. Regel bij De Paardenkamp is dat de paarden niet meer van het erf af gaan voor behandelingen in klinieken. Maar op het terrein is een speciale ruimte ingericht, waar dierenarts Harrit er alles aan doet om ouderdomskwaaltjes te verlichten.

Op de Dag van het Oudere Paard legt Harrit in de wei bij een van onze paarden uit waar hij op let als hij ze bekijkt en onderzoekt. Wat zijn de ouderdomskwaaltjes die je kunt tegenkomen, hoe uit zich dat en wat merk je dan aan een paard? Door zijn uitleg leer je hoe je thuis bij je eigen paard in een vroeg stadium kunt zien of er iets mis is en wanneer je er verstandig aan doet om te overleggen met je eigen dierenarts. Hoe eerder je in de gaten hebt dat er iets speelt, hoe sneller je kunt ingrijpen, voordat een klein probleem uitgroeit tot een grote aandoening.

Aan de hand van voorbeelden uit zijn dagelijkse praktijk, van koliek tot PPID, van kreupelheid tot tumoren, geeft Harrit uitleg over mogelijke behandelingen. De verzorgers van De Paardenkamp overleggen veel met de dierenarts, zodat de paarden een onbezorgd en pijnvrij leven hebben. Uiteraard kun je deze dag ook met vragen bij Harrit terecht. Schroom niet, want hoe oud je paard ook is, hoe eerder je erbij bent als er iets mis is, hoe beter.

Dierenarts Harrit van der Meer heeft na zijn studie eerst een half jaar gewerkt op een paardenranch in Australië. Terug in Nederland was hij twee jaar verbonden aan een praktijk waar hij ook andere diersoorten behandelde. Maar paarden bleven favoriet. Daarom was hij blij met een baan bij de ambulante kliniek voor paarden van Universiteit Utrecht. In 2005 begon hij bij Wellensiek Dierenartsen en maakte kennis met de bewoners van De Paardenkamp.

“Als je twijfelt over de gezondheid of het welzijn van je paard, overleg dan met je dierenarts.”