Hoe maak je een natuurlijke huisvesting?

Femke Dolle

Een paard een zo natuurlijk mogelijke huisvesting bieden, dat klinkt iedereen goed in de oren. Voor je dat kunt doen, moet je wel weten wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen gedomesticeerde groepen en wilde kuddes. Maar hoe vertaal je dat dan naar natuurlijke groepshuisvesting? Want paarden kunnen ook individuele behoeften hebben. Is natuurlijke huisvesting eigenlijk wel geschikt voor ieder paard?

Femke is ervaringsdeskundige en expert, ze heeft zich uitgebreid verdiept in waaraan natuurlijke huisvesting moet voldoen. Ook legt ze uit hoe je stress in groepshuisvesting kunt voorkomen. Haar Browsing Paddock® aan huis is een paardenparadijsje  op een relatief klein oppervlak. Want zelfs als je weinig ruimte hebt, is er van alles mogelijk. Ze illustreert dit met inspirerende voorbeelden en praktische tips.

Inspirator en changemaker Femke Dölle heeft op slechts 1.600 vierkante meter een mini Browsing Paddock® voor haar vier paarden gecreëerd. Ze inspireert en stimuleert paardeneigenaren om net dat stapje extra te zetten voor de basisbehoeften van hun paard. Vanuit haar creatieve omdenken ontwerpt ze een natuurlijke leefomgeving voor paarden die veilig, vriendelijk en verleidelijk is. Femke begeleidt ook paardeneigenaren bij het inscharen van nieuwe paarden in een bestaande groep of het herstellen van een verstoorde groepsdynamiek. Daarnaast is ze Official Ambassador Passive Physio® en biedt ze diverse online cursussen aan. Kijk voor meer informatie op www.femkedolle.nl en volg haar op social media via @femkedollebrowsingpaddock.

“Zelfs op een klein stukje kan je een paardenparadijs maken”