Rondleiding Paddock Paradise

Piet van Bethlehem

paardenkamp rondleiding

Het Paddock Paradise van De Paardenkamp is normaal niet toegankelijk voor mensen. We willen de paarden alle rust bieden om natuurlijk gedrag te vertonen. Maar speciaal voor de Dag van het Oudere Paard wordt een uitzondering gemaakt. Als u zich meldt bij de huifkar bij de ingang van boerderij Vosseveld, wordt u door Piet meegenomen en rondgeleid.

Het uitgestrekte gebied is speciaal ingericht met water-, voer- en schuilplaatsen op verschillende plekken en niveauverschillen. De bedoeling is dat de veertig paarden die hier leven door de omgeving worden gestimuleerd zich op een natuurlijke manier bewegen. Ze worden goed in de gaten gehouden, om ervoor te zorgen dat ze niets tekort komen. De mest wordt opgeruimd.

Het leven in het Paddock Paradise heeft een enorm gunstige invloed op de paarden. Piet legt de bezoekers uit wat er te merken is aan hun gedrag en hoe ze leven op deze prachtige plek. Ook vertelt hij over de inrichting van het gebied en de dagelijkse verzorging van de paarden.

Na afloop wordt u door de huifkar teruggebracht naar Vosseveld.

Piet van Bethlehem (65) is al vele jaren een trouwe medewerker van de Paardenkamp. Als jongste van tien kinderen was hij van huis uit gewend om met paarden te werken. “Het zijn edele dieren, ik heb er altijd een zwak voor gehad. Ik heb ook wel gereden, maar ben daarna in de mensport geraakt.” Piet heeft thuis nog twee Shetlanders voor de hobby. Hij geniet enorm van zijn werk bij de Paardenkamp er vertelt er graag over.

Vroeger werkten paarden voor de mensen en nu is het andersom.