Ken jezelf, begrijp je paard

Esther Huisman
11.00 uurPK 3
15.30 uurPK 3

paardengedrag begrijpen vanuit jezelf paard esther huisman

Heb je je wel eens afgevraagd of jouw manier van kijken, denken en communiceren de juiste is? Psychologe Esther legt uit dat wij de wereld niet zien zoals hij is, maar zoals wij zijn. Als je je eigen gedrag begrijpt en kunt afstemmen, wordt leven en werken prettiger. Een voorbeeld: de één wil liever veel achtergrondinformatie voor het nemen van een beslissing. Een ander doet dat snel op gevoel, na het horen van de hoofdlijnen. Paarden hebben ook een eigen voorkeur als het gaat om tempo, routine en gerichtheid op hun omgeving. Als je je eigen gedrag en dat van je paard beter begrijpt en inzicht krijgt in zijn voorkeuren, kun je effectiever trainen. De verstandhouding wordt beter.

In de workshop ga je op zoek naar je eigen voorkeuren en de onderlinge verschillen. Esther bespreekt een aantal kenmerken waarin paarden kunnen verschillen. Je krijgt tips over hoe je jouw valkuilen kunt herkennen en hoe je beter kunt afstemmen op jouw paard.

Esther Huisman is organisatiepsychologe. Ze werkt als trainer/coach bij verschillende bedrijven, waarbij ze ingaat op het verbeteren van de samenwerking in teams en het coachen van managers in het effectiever leidinggeven. Ze heeft Q4HorseProfile ontwikkeld vanuit haar visie dat ruiters de verantwoordelijkheid hebben om af te stemmen op de voorkeuren van hun paard, zodat ze prettiger met elkaar omgaan en trainen, met betere resultaten.

“Verbeter je paard, begin bij jezelf”