Voeding van het oude(re) paard

Rob Krabbenborg
09.00 uurPK 5
12.00 uurPK 12
14.30 uurPK 5

voer oudere paarden Rob Krabbenborg Dag van het Oudere Paard 2022

Het aantal oude(re) paarden in Nederland is snel aan het groeien, de paardenstapel vergrijst. Een veel voorkomend ouderdomsprobleem is gewichtsverlies. Maar ook het aantal ziektes en kwaaltjes neemt toe, zoals gebitsproblemen, PPID, artrose en hoefbevangenheid. Met de juiste voeding kan bij een aantal problemen verlichting worden geboden. Voedingsdeskundige Rob Krabbenborg legt uit wat er bij oudere paarden gebeurt, wat je eraan kunt zien en wat je met voeding kunt doen.

Veel paardeneigenaren krijgen te maken met ouder wordende paarden. Als je weet waar je op moeten letten, kun je op tijd ingrijpen. Tijdens de lezing, die wordt geïllustreerd met plaatjes en filmbeelden, worden veel praktische voedingstips gegeven en kunnen vragen worden gesteld.

Rob Krabbenborg is productmanager en voedings-expert bij Pavo. Hij is nauw betrokken bij het onderzoek naar de specifieke problemen bij oude paarden en de voedingsoplossingen die daarbij horen. Samen met De Paardenkamp is een speciaal concept gemaakt dat is uitgetest in Soest en tegenwoordig beschikbaar is voor alle Pavo-klanten.

“De Paardenkamp is hét voorbeeld van wat er allemaal kan gebeuren met oude paarden en welke oplossingen je kunt bieden.”