De rug van het paard: de spil van de beweging

Gertjan den Heijer
09.00 uurPK 15
13.30 uurPK 2
15.30 uurPK 15

Het trainen van een paard heeft als doel de beweging te optimaliseren. Om dit goed te kunnen doen is kennis nodig van de beweging van het paard. Gertjan zal uitleg geven over de anatomie en het bewegingsmechanisme, waarbij duidelijk wordt hoe belangrijk de rol van de rug voor de beweging is. Hoe herken je nu rugproblemen en hoe ga je hiermee om?

Een goed functionerende rug is de basis voor topprestaties en een gezond paard, zowel in zijn sportieve carrière als tijdens zijn welverdiende pensioen.

Gertjan den Heijer is één van de paardenartsen van Diergeneeskundig Centrum de Vallei en Facilitair Paarden Centrum de Hofstede. Hij is al twintig jaar gepassioneerd bezig als paardenarts, met een focus op kreupelheden, rugproblemen en revalidatie. Vanuit deze passie is 15 jaar geleden Facilitair Paarden Centrum de Hofstede opgezet, waarmee het eerste revalidatiecentrum voor paarden in Nederland een feit was. De Hofstede is uitgegroeid tot een gezondheidscentrum, waar paarden multidisciplinair worden onderzocht, behandeld en gerevalideerd. Op het moment bestaat de Hofstede uit een paardenkliniek, een specialistisch centrum voor inwendige ziekten en een centrum voor behandeling en revalidatie.