Een bezoek aan het Paddock Paradise

Gepco van Bokhorst
11.00 uurBoerderij de Birkhoeve
12.00 uurBoerderij de Birkhoeve
13.30 uurBoerderij de Birkhoeve
14.30 uurBoerderij de Birkhoeve
15.30 uurBoerderij de Birkhoeve

Heb jij het Paddock Paradise van De Paardenkamp al bezocht? Vorig jaar hebben zo’n veertig bewoners het in gebruik genomen. Dit jaar, tijdens de Dag van het Oudere Paard, nodigt Gepco van Bokhorst je uit om te komen kijken.

Tijdens de rondleiding krijg je meer informatie over de aanleg en achtergrond. Gepco deelt ook de kennis die het afgelopen jaar is verzameld over deze bijzondere huisvesting. “Enkele paarden hebben een sensor gekregen, zodat we precies konden meten wat ze deden in de weide, op stal en in de paddock. In samenwerking met de Universiteit Utrecht hebben we zo veel data verzameld.”

Door een groot aantal paardeneigenaren wordt het Paddock Paradise gezien als de ideale vorm van huisvesting. Gepco wil daar een reëlere kijk op geven. “Niet elke uitvoering is even goed en het is ook niet voor elk paard de allerbeste optie.”

Gepco van Bokhorst was jarenlang de praktiserende dierenarts van De Paardenkamp. Samen met de beheerder, was hij een pionier op het gebied van voeding en verzorging van bejaarde paarden. Toen hij begon, was daar namelijk nog weinig over bekend. Tegenwoordig is Gepco bestuurslid van Stichting De Paardenkamp en heeft vanuit die taak het welzijn van de paarden onder zijn hoede.

“Ook een Paddock Paradise moet passen bij het paard en zijn persoonlijke behoeften.”