Oudere paarden op gewicht houden

Maike Dijk
10.00 uurPK 7
13.30 uurPK 5

Wat krijgen de ‘moeilijke eters’ van De Paardenkamp te eten en hoe ziet hun conditie eruit? En waar kijken de verzorgers naar, naast het gewicht, om tot een passend menu te komen? Die informatie geeft Maike Dijk tijdens haar lezing. “Wat eet hij, hoe kauwt hij en hoe is zijn gedrag? Dat willen we weten. En het is fijn als je de (medische) achtergrond van het paard kent, zodat je daar rekening mee kan houden. Denk hierbij onder andere aan PPID, hoefbevangenheid en insuline resistentie.”

Maike heeft ruim tien jaar ervaring met het verzorgen van bejaarde paarden. Ze is nauw betrokken bij de voeding en verzorging van de paarden die individuele zorg nodig hebben. Op de Dag van het Oudere Paard vertelt ze je over deze bewoners. Het zijn leerzame praktijkvoorbeelden van oude paarden en hun voeding.

Maike Dijk volgde de studie Dierverzorging en rondde daarna de opleiding Paardenhouderij af. Daarnaast heeft ze gewerkt op verschillende hippische bedrijven. Maike heeft zelf een goedgekeurde Haflinger dekhengst Nassau waar ze Z1 dressuur mee rijdt.

 “Voor een goed welzijn, heeft het paard een gezond gewicht nodig.”