Voeding voor gezondheid

Rob Krabbenborg
11.00 uurPK 7
14.30 uurPK 7

voer oudere paarden Rob Krabbenborg Dag van het Oudere Paard 2022

Ruwvoer is het hoofdbestanddeel van de voeding van een paard. Dat zou het althans moeten zijn, voor een gezonde spijsvertering. Maar wat zit daar precies in? Het is van essentieel belang om dat te weten, zodat je bij tekorten kunt aanvullen. Rob werkt voor Pavo. Dit paardenvoer productiebedrijf heeft gezondheid zeer hoog in het vaandel staan. Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek wordt gezocht naar zo natuurlijk mogelijke oplossingen om paarden alles te kunnen geven wat ze nodig hebben. Ouder wordende paarden hebben behoefte aan extra eiwit en mineralen, omdat hun darmstelsel dat lastiger opneemt. Ook het aantal ziektes en kwaaltjes neemt toe, zoals gebitsproblemen, PPID, artrose en hoefbevangenheid. Met de juiste voeding kan verlichting worden geboden. Voedingsdeskundige Rob legt uit wat er bij oudere paarden gebeurt, wat je eraan kunt zien en wat je met voeding kunt doen. Hij legt uit waar je op moet letten, zodat je kunt ingrijpen voordat een paard echt vermagert. Naast praktische voedingstips kun je tijdens deze lezing bij hem terecht voor al je voedingsvragen.

Rob Krabbenborg is productmanager en voedings-expert bij Pavo. Hij is nauw betrokken geweest bij het onderzoek dat op de paardenkamp in Soest is uitgevoerd naar de specifieke problemen bij oude paarden en de voedingsoplossingen die daarbij horen. Samen met deskundigen en aan de hand van wetenschappelijk onderzoek probeert hij om paardenvoeding te ontwikkelen dat de gezondheid van paarden bevordert. Hij geeft veel lezingen om de bewustwording over gezonde voeding te stimuleren.

“Ook als een paard ouder wordt blijft de allerbelangrijkste voedingsregel dat het overgrote deel van het dagelijkse menu moet blijven bestaan uit vezelrijke producten. Gelukkig zijn er ondertussen een flink aantal nieuwe producten te verkrijgen naast normaal ruwvoer om aan deze belangrijke regel te voldoen bij oude paarden die moeite hebben om hooi te eten”