Een spectaculair optreden door Romy Huisman en Snuitje

Romy Huisman

Samenwerken en elkaars leven verrijken, dat is de drijfveer van Romy Huisman in het werken met paarden. Deze bekende vlogger is een talentvol amazone, instructeur en een expert in grondwerk. Haar kennis over gedrag, biomechanica en correcte dressuur deelt ze met enthousiasme, met als stralend middelpunt de inmiddels 30-jarige Snuitje. Deze merrie heeft een belangrijke rol gespeeld in haar denkbeelden over training van paarden en dat leidde tot een empathische werkwijze. Volgens Romy de enige manier om een intense vriendschap op te bouwen met een paard. Die heeft ze ook met haar Iberische paard Illustro, waarmee ze onder andere deelnam aan het EK voor Iberische paarden in Parijs.

Via haar youtube kanaal en instagram account ‘Snuitable’ deelt ze haar kennis en passie en geeft ze een inkijkje in haar paardenleven. Dat heeft geleid tot veel betrokken volgers.

Snuitje is eigenlijk met pensioen. Ze is nog erg fit en gezond, dus speciaal voor de Dag van het Oudere Paard mag ze bij hoge uitzondering mee naar Soest. Romy: “Ik wil graag laten zien dat het de moeite waard is om te investeren in een goede opleiding aan de hand. Door gymnastische oefeningen met haar te doen, blijft haar lijf soepel en wordt ze geestelijk uitgedaagd, wat ze fijn vindt. Zo bouwen we aan onze band. Ik ga uitleggen hoe je dat zelf thuis ook kunt bereiken.”

Grijp deze kans om Romy in actie te zien met Snuitje. Uiteraard kun je al je vragen aan haar stellen en met haar op de foto.