EHBO voor paarden

Rowie van Hooijdonk

Je komt bij je paard en je ziet meteen dat er iets niet goed is. Een wond, hij is kreupel, duidelijk ziek of rolt over de grond. Wat doe je…? Paardenarts Rowie van Hooijdonk leert je in deze sessie de basisprincipes van EHBO voor paarden. “Het is belangrijk om de juiste acties in de goede volgorde te doen. Dat kan veel verschil uitmaken voor de afloop.”

Het is belangrijk dat je weet wat je moet doen in onverwachte situaties. Door het volgen van deze lezing leer je welke stappen je moet nemen. “Natuurlijk schrik je, als er iets aan de hand is. Maar als je weet hoe je moet handelen, raak je minder snel in paniek en treed je op.” Rowie geeft ook uitleg over welke attributen standaard aanwezig moeten zijn. “Iedere paardenhouder hoort verbandmiddelen te hebben, maar welke zijn belangrijk bij paarden? Maar ook een tang is nodig, om bijvoorbeeld een scheefzittend hoefijzer te verwijderen. En zo zijn er meer spullen die je bij iedere stal bij de hand hoort te hebben voor noodsituaties.”

Volg deze training en weet hoe je je paard kunt helpen, als de nood aan de man is.

Rowie van Hooijdonk is paardenarts bij De Lingehoeve. Ze is opgegroeid tussen de paarden en rijdt zelf dressuur en regelmatig buiten. Hoewel ze een voorliefde heeft voor orthopedie lost ze graag alle probleempjes op die ze tegenkomt bij paarden.

Als je weet wat je moet doen voorkom je hopelijk erger”