Bekijk de voeten van je paard

Gijsbert Bouw
10.00 uurPK 2
14.30 uurPK 2

Wat vertellen de hoeven van jouw paard?

Een groef in de hoef laat zien dat een paard een hoefzweer of een infectie heeft gehad of bevangen is geweest. Ook de overgang van de winter naar de zomer (of andersom) is soms te zien. Als het voedingspatroon onstabiel is tijdens die overgang, kan er namelijk een stoornis ontstaan in de hoefgroei. Dit is te voorkomen door op tijd in te spelen op een verandering van het voer. En ook het verschil tussen een droge of natte ondergrond kan een stoornis veroorzaken en in dat geval wil je de hoefverzorging aanpassen.

Gijsbert Bouw, hoefsmid van De Paardenkamp, leert je tijdens zijn lezing hoe je de hoeven van je paard kan ‘lezen’.  Wat vertellen die over de gezondheid? Hoe speel je daarop in? Naast praktische informatie over hoefverzorging, vertelt Gijsbert ook meer over de voeding van het paard. “Voeding is belangrijk voor de hoefkwaliteit, maar overmaat kan een reden zijn tot bevangenheid.” Hij geeft je tips.

Heb je na de lezing nog specifieke vragen over de hoeven van jouw paard? Zoek Gijsbert dan gerust op. Hij is langere tijd aanwezig op het terrein en helpt je graag.

Gijsbert Bouw is sinds 1996 de vaste hoefsmid van De Paardenkamp. Daarnaast werkt hij voor diverse klinieken. Hij is ook actief lid van de Nederlandse Vereniging van hoefsmeden (NVvH) en een Certified European Farrier (CEF). Dat houdt in dat hij regelmatig bijscholingen volgt en zo up-to-date blijft in zijn vakgebied.

“Ik hoop dat je na de lezing de voeten van je eigen paard gaat bekijken.”