Het juiste voer voor je oudere paard

Rob Krabbenborg

voer oudere paarden Rob Krabbenborg Dag van het Oudere Paard 2022

Ken jij de vervangers van hooi en kuilvoer al? Die zijn er namelijk. Zeker bij oudere paarden kunnen ze een uitkomst zijn. Want voor een gezonde spijsvertering heeft het paard natuurlijk ruwvoer nodig. Dat is het hoofdbestanddeel van zijn menu. Maar oudere paarden hebben door gebitsproblemen soms moeite met het eten van hooi of kuil. Voor die situaties zijn er alternatieve ruwvoeders. Rob Krabbenborg, voedings-expert bij Pavo, vertelt je er meer over.

En er zijn meer uitdagingen bij het voeren van oudere paarden. Ze hebben bijvoorbeeld behoefte aan extra eiwit en mineralen, omdat hun darmstelsel dat lastiger opneemt. Hoe vul je dat aan? Een ander veelvoorkomend ouderdomsprobleem is gewichtsverlies. Rob geeft je tips hoe je je paard gezond kan laten aankomen. Ook PPID, artrose en hoefbevangenheid komen vaker voor op latere leeftijd en de juiste voeding kan bij een aantal van deze problemen verlichting bieden. Rob gaat je helpen.

Rob Krabbenborg is productmanager en voedings-expert bij Pavo. Samen met deskundigen en aan de hand van wetenschappelijk onderzoek probeert hij paardenvoeding te ontwikkelen dat de gezondheid van jonge en oudere paarden bevordert. Hij geeft veel lezingen om de bewustwording over gezonde voeding te stimuleren.

“De juiste voeding kan verlichting bieden bij sommige gezondheidsproblemen van oudere paarden.”