Instagram-waardige foto’s van je paard

Nikki de Kerf

foto's paard maken tips

Instagram-waardige foto’s van je paard

Hoe maak je het perfecte plaatje van je paard? Zo eentje waar iedereen graag een hartje of duimpje bij zet. Paardenfotograaf Nikki de Kerf gaat je daarmee helpen. Tijdens haar lezing geeft je ze allerlei tips waarmee iedereen (ja, jij ook) direct betere paardenfoto’s kan maken. En het maakt niet uit of je dan je telefoon of een professionele spiegelreflexcamera gebruikt.
Natuurlijk komen technische onderwerpen zoals sluitertijd en diafragma aan bod en Nikki bespreekt ook lichtinval en de achtergrond. Maar ze wil vooral vertellen hoe je een paard ‘mooi’ op de foto krijgt, zonder stress. Hoe zorg je ervoor dat die oren op het juiste moment naar voren staan en wat kun je doen om het lijf zo fraai mogelijk in beeld te brengen? “Die mooiste foto’s draaien niet per se om mooie paarden”, zegt ze. “Elk paard heeft iets moois en juist dat wil je vastleggen. Je wil het karakter zien.”
Haar eerste tip is daarom dit: fotografeer in een omgeving waar een paard zijn natuurlijke gedrag kan laten zien, zonder dat jij, de fotograaf, kan regisseren zonder te forceren.
Tijdens haar lezing legt Nikki uit hoe je dit aanpakt.

Nikki de Kerf vond de paarden van de Arabierenstoeterij waar ze werkte zo mooi, dat ze die schoonheid graag wilde vastleggen. En dat deed ze, gewoon met een camera van haar ouders. Inmiddels heeft ze een fotografie-opleiding afgerond en is ze haar eigen bedrijf gestart, Nikki de Kerf Fotografie, waarmee ze zich specialiseert in paardenfotografie. Ook de bewoners van De Paardenkamp staan regelmatig model, want Nikki is één van onze vrijwillige fotografen..

“Het gaat niet om mooie paarden, want elk paard heeft iets moois en dat wil je vastleggen.”