Paarden bij de waterpoel: bijzonder om te zien

Piet van Bethlehem
11.00 uurPaddock Paradise
12.00 uurPaddock Paradise
13.30 uurPaddock Paradise
14.30 uurPaddock Paradise
15.30 uurPaddock Paradise

paarden paddock paradise poel

Bekijk de paarden bij de waterpoel

Heb jij het Paddock Paradise al bezocht? Deze bijzondere groepshuisvesting is tijdens de Dag van het Oudere Paard open voor het publiek. Een huifkar brengt je ernaartoe en paardenverzorger Piet van Bethlehem vangt je op. Hij is je gids. Hij geeft je meer uitleg over de paddock en stelt de bewoners aan je voor. “Bijna alle paarden hebben een vast maatje en staan zelden alleen. Ik kan je ook vertellen wie waar staat, want de paarden hebben allemaal hun favoriete vaste plekken.”

Voeding en de verschillende voerstations spelen een belangrijke rol in het Paddock Paradise. Die zorgen er namelijk voor dat de paarden constant ruwvoer kunnen eten. Daarnaast houden deze stations de bewoners in beweging. “Als het druk is bij de ene hooiruif of als er een dominanter paard staat, dan loopt een paard door naar een volgende ruif.” Water wordt ook op verschillende plekken aangeboden, maar de paarden drinken het liefst uit de poel. “Dat blijft een mooi gezicht.” Kom dus vooral kijken.

Piet van Bethlehem hield altijd al van het verzorgen van dieren en wilde van die hobby zijn werk maken. Dat is gelukt, want hij werkt alweer 40 (!) jaar als verzorger bij De Paardenkamp. Hij voert en verzorgt de paarden en helpt met het onderhoud van de stallen en weilanden. Piet heeft zelf ook een oude pony, Gerrie van 33, die nu op De Paardenkamp woont.

“De paarden bij de waterpoel, dat blijft bijzonder om te zien.”