In goed overleg met de dierenarts

Harrit van der Meer

dierenarts paarden

De dierenarts van De Paardenkamp

Wat doet de dierenarts van De Paardenkamp zoal? Harrit van der Meer, één van de dierenartsen van DAP Nijkerk-Wellensiek, komt regelmatig langs om de oudere bewoners te ondersteunen. De regel bij De Paardenkamp is dat de paarden niet meer van het erf af gaan voor behandelingen in klinieken. Maar op het terrein is een speciale ruimte ingericht, waar dierenarts Harrit er alles aan doet om ouderdomskwaaltjes te verlichten.

Hier geeft hij toelichting over wat hij tegenkomt bij de oudere paarden, wat daaraan is te doen, maar vooral ook hoe jij problemen bij jouw paard in een vroeg stadium kunt aanpakken, zodat ze niet uitgroeien tot een grote aandoening. Goed management en een aangepast rantsoen kunnen veel verschil uitmaken. Harrit heeft veel voorbeelden uit te praktijk en gaat in op allerlei aandoeningen, van koliek tot PPID, van kreupelheid tot tumoren. De verzorgers van De Paardenkamp overleggen veel met de dierenarts, zodat de paarden een onbezorgd en pijnvrij leven hebben. Uiteraard kun je deze dag ook met vragen bij Harrit terecht. Schroom niet, want hoe oud je paard ook is, hoe eerder je erbij bent als er iets mis is, hoe beter.

Dierenarts Harrit van der Meer heeft na zijn studie eerst een half jaar gewerkt op een paardenranch in Australië. Daarna, terug in Nederland, was hij twee jaar verbonden aan een praktijk waar hij ook andere diersoorten behandelde. Maar paarden bleven favoriet. Daarom was hij blij met een baan bij de ambulante kliniek voor paarden van Universiteit Utrecht. In 2005 begon hij bij Wellensiek Dierenartsen en maakte kennis met de bewoners van De Paardenkamp.

“Als je twijfelt over de gezondheid of het welzijn van je paard, overleg dan met je dierenarts.”