Dressuuroefeningen voor oudere paarden

Tessa van Daalen de Graaff
12.00 uurPK 8
14.30 uurPK 8

geduld bij paarden

Dressuur is geen doel op zich. Het is een manier om paarden fit, gezond en lenig te houden, of je nu wel of geen wedstrijden rijdt. Dat kan tot op zeer hoge leeftijd. Mits je het goed aanpakt. Instructrice Tessa van Daalen heeft momenteel verscheidene leerlingen met paarden tussen de 18 en 26 jaar, waarvan een aantal nog succesvol meedoet aan wedstrijden. Maar ook als recreatieruiter is het prettig als jouw paard niet aan je armen hangt of even makkelijk aan beide kanten wil buigen en aanspringen.

Wat voor oefeningen kun je doen om jouw paard soepel te houden? In deze lezing legt Tessa niet alleen uit wat je kunt doen, maar vooral ook hoe en waarom. Ook de opbouw van training en waar je nog meer rekening mee moet houden komt aan bod. En wat doe je als een oefening niet zo gaat als in de boekjes wordt beschreven? Je krijgt praktische tips, waarmee je thuis aan de slag kunt.

Tessa van Daalen de Graaff (1965) is instructeur, jurylid, actief dressuuramazone en gecertificeerd Q4 HorseProfile coach. Ze heeft thuis meerdere paarden op stal. Met haar paard Davy heeft ze internationaal tot op het hoogste niveau gereden. Daarnaast heeft ze als hippisch journalist vele artikelen en boeken geschreven over veterinaire en dressuurtechnische onderwerpen.

 

‘Je voelt het aan de voorkant, maar de oplossing zit bijna altijd van achteren.’