Mentaal jong en fit door Paddock Paradise

Gepco van Bokhorst
11.00 uurBirkhoeve
13.30 uurBirkhoeve
15.30 uurBirkhoeve

De belangrijkste welzijnsbehoeften voor een paard zijn: nagenoeg onbeperkt ruwvoer kunnen eten, altijd vers en schoon drinkwater, vrije beweging en sociaal contact met soortgenoten. Onderzoek heeft aangetoond dat een kuddedier als een paard van deze drie het contact met zijn soortgenoten het allermeest nodig heeft. Uiteraard hoort daar ook bij dat hij vrij is van pijn, verwondingen, ziekte en chronische stress.

Deze welzijnsvoorwaarden gelden voor alle leeftijden. Hoe beter hieraan wordt voldaan, hoe evenwichtiger een paard mentaal zal zijn.

Bij De Paardenkamp wordt er alles aan gedaan om de bewoners een zo prettig mogelijk leven te bieden. De volgende grote stap daarin is de aanleg van een ideale natuurlijke leefomgeving in de vorm van een Paddock Paradise. Daar zitten voor oudere paarden nog wel een paar haken en ogen aan. Dierenarts Gepco vertelt wat er gaat gebeuren om ervoor te zorgen dat de bewoners van De Paardenkamp zich mentaal ook jong en fit kunnen voelen.

Gepco van Bokhorst is een dierenarts met hart voor mens en dier. Hij is vele jaren de praktiserende dierenarts van De Paardenkamp geweest. In een tijd dat er nog weinig bekend was over oude paarden, pionierde hij, samen met de beheerder, volop wat de meest optimale verzorging voor oudere paarden is. Zo waren ze de voorlopers met een brede kennis over weidebeheer, voeding, huisvesting en ouderdomsziekten.

Hij is nu bestuurslid van Stichting De Paardenkamp en als zodanig nog steeds bezig met het welzijn van de paarden.

‘De ervaring die we opdoen met ons Paddock Paradise zullen we uiteraard delen, zodat nog meer paarden er in de toekomst van kunnen profiteren.’