Het roer om: op trektocht met je paard

Carolien Staal
11.00 uurPK 1
15.30 uurPK 1

Een marketing manager met een burn-out, een vrolijke, gezonde Welsh Cob en een niet-paardenman met een Landrover Discovery. Het doel: de Noordpool, een tocht van 2500 km te paard door Zweden. Het ging niet helemaal goed. Of toch wel?

Hoewel Nederland een dichtbevolkt gebied is, kennen we hier de best onderhouden ruiterpaden van Europa. Een trektocht plan je van paardencamping naar de B&B. Maar wat doe je als er geen routes zijn, geen huizen en geen mensen om je te helpen als je in een moeras terecht komt? Hoe bereid je je voor op een tocht die maanden in beslag neemt? Wat wordt er gevraagd van de gezondheid en psyche van een paard? Carolien vertelt openhartig over haar reis met Ulthimo door Zweden. Ze geeft inzicht in de voorbereidingen, de valkuilen en de hoogtepunten.

Voor een ‘Long Ride’ geldt geen leeftijdsgrens voor paarden of mensen, tot op hoge leeftijd kunnen ze samen op pad. Carolien sluit af met tips voor alle paardenmensen die ook dromen van een trektocht met hun paard.

Carolien Staal werkte elf jaar als manager marketingcommunicatie bij Pavo. Toen ze een burn-out kreeg, vroeg ze haar werkgever of ze er een paar maanden tussenuit kon om na te denken en te herstellen. De totale voorbereiding nam anderhalf jaar in beslag en in mei 2017 vertrok ze voor vier maanden naar Zweden. Met partner Mark en paard Ulthimo. Terug in Nederland nam ze enkele radicale beslissingen en nieuwe reisplannen zijn in ontwikkeling.

Dromen, denken, durven, doen’