Persoonlijke ontwikkeling met paarden

Charlotte van Iersel
12.00 uurPK 10
15.30 uurPK 10

Paarden lezen je gedrag, je gezondheid, je gedachten en jouw gevoel. Ze geven daar in het ‘hier en nu’ ook altijd een eerlijke en soms ook een confronterende reactie op. Als je hun lichaamstaal en reacties leert lezen, brengt dit vaak een nieuw bewustzijn op gang, waardoor contact en verbinding met je paard, maar vaak ook met de rest van je omgeving verbetert. Paardencoach Charlotte van Iersel leert je hoe dit werkt. In deze workshop daagt Charlotte je uit om op een andere manier naar paarden te kijken, maar ook naar jezelf. Met zachte ogen zonder oordeel.

Charlotte werkt, zowel met paarden als met de mensen, altijd aan de hand van drie systemische basisprincipes:

  1. contact en verbinding
  2. ordening
  3. balans in geven en nemen

Een paard kan dingen van jou spiegelen waar jij je niet bewust van bent. We doen namelijk enorm veel onbewust. Het wordt ons aangeleerd of het is op den duur een gewoonte op je werk of in je familie. Zit er bijvoorbeeld in je familiesysteem of in jouw organisatiesysteem een blokkade voor jou? Dan kan jouw plek in een kudde paarden een verhelderend perspectief bieden. Dit heet een systeem opstelling met paarden. De informatie die het paard of de kudde geeft, vertaalt Charlotte naar mensentaal op een hele praktische manier door middel van een coachvraag op basis van één van deze drie systemische basisprincipes. Deze coachvraag of een andere interventie van Charlotte of de paarden, brengt vaak direct al veel in beweging in jouw systeem.

Charlotte van Iersel werkte zeven jaar als docent in het basisonderwijs. Daarna kreeg ze een baan bij Achmea en daar werd haar gevraagd: ‘Wat is je droom?’ Ze vertelde dat haar grote passie lag bij persoonlijke ontwikkeling en paarden. Daarop bood haar werkgever haar het juiste netwerk aan en de mogelijkheid een opleiding tot paardencoach te volgen. Sinds 2012 heeft ze haar eigen bedrijf, CV-coaching, waarmee ze individuen en teams helpt, zowel met privé als zakelijke vragen. Haar eerste collega en coach was Vlerk, haar bejaarde paard dat bij haar 31 jaar oud mocht worden.

“Systemische Paardencoaching: met zachte ogen, zonder oordeel.”