Achter de schermen bij de dierenarts van De Paardenkamp

Harrit van der Meer
10.00 uurPK 6
12.00 uurPK 6
13.30 uurPK 6
15.30 uurPK 6

Nergens staan zoveel paarden, van zo’n hoge leeftijd als op De Paardenkamp. Je zou daar maar als dierenarts werken. Wat voor situaties kom je dan tegen? Harrit van der Meer, van dierenartsenpraktijk Nijkerk-Wellensiek, kan het je vertellen. Hij is namelijk één van de dierenartsen van De Paardenkamp. En aan de hand van casussen, geeft hij je tijdens zijn lezing een bijzondere kijk achter de schermen.

De aandoeningen en kwalen die aan bod komen verschillen. De ene bewoner heeft koliek, de ander Cushing, artrose of last van kreupelheid. De verhalen die Harrit je daarover kan vertellen zijn soms verdrietig, vaak aandoenlijk en vrijwel altijd enorm leerzaam. Want het behandelen van oudere paarden, levert veel kennis op over de juiste verzorging van jongere soortgenoten. Die lessen deelt Harrit graag met je.

Dierenarts Harrit van der Meer heeft na zijn studie eerst een half jaar gewerkt op een paardenranch in Australië. Daarna, terug in Nederland, was hij twee jaar verbonden aan een praktijk waar hij ook andere diersoorten behandelde. Maar paarden bleven favoriet. Daarom was hij blij met een baan bij de ambulante kliniek voor paarden van Universiteit Utrecht. In 2005 begon hij bij DAP Nijkerk-Wellensiek en maakte kennis met de bewoners van De Paardenkamp.

‘Het behandelen van oude paarden leert je hoe je een jonger paard gezond moet houden.’