Een excursie naar de Birkhoeve

Piet van Bethlehem
12.00 uurDe Birkhoeve
14.30 uurDe Birkhoeve

paarden paddock paradise poel

De Birkhoeve, één van de drie locaties van De Paardenkamp, is normaal gesproken niet opengesteld voor het publiek. Maar op de Dag van het Oudere Paard kun je er wél een kijkje nemen. Een huifkar brengt je ernaartoe. Piet van Bethlehem geeft je er vervolgens een rondleiding. Hij laat de groepshuisvesting zien en geeft meer uitleg over potstallen. Er is ook een behandelruimte om te bekijken. Die is zo ingericht dat de dierenarts de paarden er rustig kan onderzoeken.

In de weides rondom De Birkhoeve leven verschillende groepen. Piet legt uit hoe die groepen worden samengesteld en wat de paarden te eten krijgen. Hij geeft ook meer uitleg over het onderhoud van de weides.

Na de rondleiding van Piet kun je aanschuiven bij de lezing van bestuurslid en dierenarts Gepco van Bokhorst. Hij vertelt over de nieuwe plannen bij De Birkhoeve: het Paddock Paradise.

Voorgaande jaren was de excursie razend populair en snel vol. Wees er dus op tijd bij.

Piet van Bethlehem was als jongetje al dol op het omgaan met en verzorgen van dieren. Later heeft hij van die hobby zijn werk kunnen maken. Inmiddels werkt hij alweer 36 jaar fulltime op De Paardenkamp. Hij verzorgt de paarden, werkt op het land en onderhoudt de locaties.