Ontspanningsmassage voor paarden

Monica Tejland
10.00 uurPK 10
13.30 uurPK 10

Als je zelf weleens een ontspanningsmassage hebt gehad, weet je hoe prettig dat kan zijn. Voor paarden is dat net zo. Met een massage zorg je bovendien voor een betere doorbloeding van de spieren, wat de afvoer van afvalstoffen versnelt. Misschien dat veel mensen daarom denken dat masseren alleen nut heeft voor een sportpaard, maar niets is minder waar: elk paard heeft er baat bij, ongeacht leeftijd en discipline.

Massage is ook een ideale manier om voeling te houden met je paard, want je merkt het meteen als er iets niet helemaal lekker zit. Als je je paard regelmatig masseert, kun je eventuele problemen dus vroegtijdig opsporen. En omdat je bij een ontspanningsmassage reageert op wat je paard zelf aangeeft, versterk je jullie band.

Tijdens de demonstratie legt Monica uit hoe ze een ontspanningsmassage aanpakt en op welke signalen van het paard ze daarbij let. Ze laat ook een paar eenvoudige massagetechnieken zien waarmee je thuis aan de slag kunt: iedereen kan namelijk leren masseren.

Monica Tejland is gediplomeerd paardensportmasseur en heeft zich gespecialiseerd in het geven van ontspanningsmassages. Daarbij maakt ze onder meer gebruik van stresspuntmassage, acupressuur en TTouch®-technieken.

“Masseren is een goede manier om erachter te komen hoe het met je paard gaat, want hij geeft zelf aan wat wel en niet goed voelt.”